Slik installerer du MySQL 8.0 på CentOS 7

2023-09-28 17:56:35
Performance-Optimized Fast Internet Integrations - POFII

Introduksjon

MySQL er et av de mest populære relasjonsdatabasesystemene med åpen kildekode. Denne veiledningen viser deg hvordan du installerer MySQL 8.0 på et CentOS 7-system.

Forutsetninger

MySQL er et av de mest populære relasjonsdatabasesystemene med åpen kildekode.

Forutsetninger

Før du starter installasjonsprosessen, må du sørge for at du har et CentOS 7-system med en ikke-root sudo-aktivert bruker og et grunnleggende brannmuroppsett.

MySQL 8.0 på et CentOS 7-system

Installasjon av MySQL 8.0

MySQL 8.0

1. Oppdater systemet

Først må du oppdatere systemets pakkeindeks:

$ sudo yum update -y

2. Legg til MySQL Yum-repositoriet

Deretter laster du ned MySQL Yum Repository-pakken fra MySQLs offisielle nettsted:

</button
$ wget https://dev.mysql.com/get/mysql80-community-release-el7-3.noarch.rpm

Installer deretter den nedlastede utgivelsespakken med følgende kommando:

.
$ sudo rpm -ivh mysql80-community-release-el7-3.noarch.rpm

3. Installere MySQL-server

Nå kan du installere MySQL-serveren med følgende kommando:

</button
$ sudo yum install mysql-server -y

</div

4. Start og aktivering av MySQL-tjenesten

Når installasjonen er fullført, starter du MySQL-tjenesten og aktiverer den til å starte ved oppstart ved hjelp av følgende kommandoer:

.
$ sudo systemctl start mysqld
$ sudo systemctl enable mysqld

Konklusjon

Konklusjon

Gratulerer, du har nå installert MySQL 8.0 på ditt CentOS 7-system. Nå kan du begynne å bygge databaseapplikasjonene dine med MySQL.