Slik endrer du rotpassordet i Linux

2023-09-28 17:56:35

Innledning

I et Linux-system har root-brukeren det høyeste tilgangsnivået og kan utføre alle operasjoner på systemet. Noen ganger kan det være nødvendig å endre root-passordet av sikkerhetsgrunner eller fordi du har glemt det. Denne artikkelen tar deg gjennom prosessen med å endre root-passordet i et Linux-system.

Endring av rotpassordet

1. Åpne terminalen

For å begynne må du åpne terminalen i Linux-systemet. Du kan vanligvis gjøre dette ved å søke etter "terminal" i systemets hovedmeny.

2.

2. Bytt til rotbrukeren

Når terminalen er åpen, bytter du til root-brukeren ved å skrive følgende kommando:

.
$ sudo su

3. Endre rotpassordet

Nå som du er logget inn som root-bruker, kan du endre root-passordet. Bruk kommandoen 'passwd' på følgende måte:

.
# passwd

Når du har skrevet inn kommandoen "passwd", blir du bedt om å skrive inn det nye passordet. Etter at du har skrevet inn det nye passordet, blir du bedt om å skrive det inn på nytt for bekreftelse.

Konklusjon

Du har nå endret root-passordet i Linux-systemet ditt. Husk å alltid oppbevare passordet ditt trygt og å endre det regelmessig for å opprettholde systemsikkerheten. Hvis du har spørsmål eller støter på problemer, er du velkommen til å ta kontakt med supportteamet vårt.