Konfigurere phpMyAdmin og opprette en MySQL-bruker på CentOS 7

2023-09-28 17:56:35
Performance-Optimized Fast Internet Integrations - POFII

Innledning

.

Forutsetninger

Før du begynner, bør du ha en CentOS 7-server med MySQL 8.0 installert og en ikke-root-bruker med sudo-rettigheter.

Forutsetninger

Installasjon av phpMyAdmin

Installasjon av phpMyAdmin

1. Installer EPEL-depotet

EPEL-repositoriet inneholder phpMyAdmin-pakken. Installer den ved hjelp av følgende kommando:

</button
$ sudo yum install epel-release -y

2. Installere phpMyAdmin

Når EPEL-depotet er aktivert, installerer du phpMyAdmin:

</button
$ sudo yum install phpmyadmin -y

Opprettelse av en MySQL-bruker

1. Få tilgang til MySQL

Få tilgang til MySQL-skallet med følgende kommando:

.
$ mysql -u root -p

2. Opprett en ny bruker

Opprett en ny bruker "newuser" med passordet "password" ved å kjøre:

</button
mysql> CREATE USER 'newuser'@'localhost' IDENTIFIED BY 'password';

3. Tildel rettigheter

Gi 'newuser' alle rettigheter for databasen 'database':

.
mysql> GRANT ALL PRIVILEGES ON database.* TO 'newuser'@'localhost';
mysql> FLUSH PRIVILEGES;

Sluttpunkt

Du har installert phpMyAdmin og opprettet en ny MySQL-bruker på ditt CentOS 7-system som kjører MySQL 8.0. Nå kan du administrere MySQL-databasene dine via et brukervennlig webgrensesnitt.